Столичният общински съвет е утвърдил днес (27 януари) проектите, които

...
Столичният общински съвет е утвърдил днес (27 януари) проектите, които
Коментари Харесай

125 проекти с финансиране по Столичната програма „Култура“

Столичният общински съвет е утвърдил през днешния ден (27 януари) плановете, които ще се осъществят в границите на годината с финансовата поддръжка на Програма „ Култура “ на Столична община.

Подадени са били 347 идейни оферти, само че експертните комисии в обособените посоки са одобрили . Те ще бъдат финансирани с 1 396 660 лв. .  

По Столична стратегия „ Култура “ за 2022 година ще бъдат осъществени планове, чиито действия са ориентирани към ангажиране на младата аудитория, както и подкрепящи млади създатели. Популяризирането на четенето е измежду акцентите в литературата. В сферата на културно-историческото завещание се сплотяват напъните по откриване и опознаване на историческите находки с тяхната социализация, предизвикват се дейностите, свързани с популяризирането на културата, традициите и обичаите. Целта е да се доближи до повече хора и най-много до младите аудитории.

За 2022 година има новосъздадено направление „ Танц, танцов спектакъл и пърформанс ” и по него ще бъдат подкрепени осем плана.

От Столична община осведомят и че през тази година също ползват антикризисните ограничения в поддръжка на артистите и уредниците на събития, в отговор на пандемията от COVID-19. Запазва се по-ниското равнище на личен принос на организациите (намалено от 20% на 5%), както и допустимите по-високи административни разноски по плана, които могат да бъдат до 30% от бюджета.

Отново се позволява и закупуване на техника, програмен продукт и техническо съоръжение. Разработени са и спомагателни условия за допустимост на разноските при изключителна COVID-19 обстановка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР