Столичният общински съвет да преименува ул. Граф Игнатиев на ул.

...
Столичният общински съвет да преименува ул. Граф Игнатиев на ул.
Коментари Харесай

Методи Лалов иска `Граф Игнатиев` да се прекръсти на `Свободна Украйна` |

Столичният общински съвет да преименува ул. " Граф Игнатиев " на ул. " Свободна Украйна ", предлага самостоятелният (бивш от ДБ) общински консултант Методи Лалов. 

Той е внесъл предлагането си в СОС, заяви персонално съветникът във фейсбук. 

В подтекста на военната експанзия на съветския президент Владимир Путин в Украйна, довела до унищожаването на хиляди животи на хора от разнообразни етноси и националности, до разрушаването на цели градове и до флагрантно нарушение на открития интернационален правов и либерален ред, както и като израз на съпричастността на българския народ с украинския, предлагам улицата да носи отсега нататък наименованието „ Свободна Украйна “, написа в претекстовете към предлагането му. 

Една от емблематични за столицата и за България улици носи името на граф Николай Игнатиев, дипломат на Русия в Цариград, Османска империя. Същият обаче като изразител на съветските имперски ползи е работил против независимостта на българската православна черква и против свободата на България. Има основна роля и за обесването на идеолога и уредник на българската национална гражданска война Васил Левски, защото упорства пред османските управляващи Апостола на свободата да бъде съден от специфичен съд, в определянето на чиито състав взе участие персонално, написа още Лалов. 

Той е изпратил и искане за координиране до кмета на регион „ Средец “ Трайчо Трайков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР