Столичният общински съвет да одобри план за модернизация и стабилизиране

...
Столичният общински съвет да одобри план за модернизация и стабилизиране
Коментари Харесай

Американският план за модернизация на Топлофикация София ще се гледа от СОС

Столичният общински съвет да утвърди проект за рационализация и стабилизиране на “Топлофикация София”, оферират от групата на ГЕРБ-СДС в съвета, заяви пресцентъра на институцията във вторник. Става въпрос за така наречен “американски анализ”, финансиран с близо 1 млн. $, обезпечени от Американската организация за търговия и развиване (USDA). Планът е създаден от американската компания Black & Veatch Management Consulting. Новината е много изненадваща откакто в края на октомври избухна скандал - тогава, само че ръководещото болшинство от ГЕРБ гласоподава срещу, а " патриотите " - " въздържал се ". Мотивът точно на общинския консултант от ГЕРБ Прошко Прошков бил, че отчетът бил доста “технически”.

Сега измежду вносителите на отчета за утвърждение е точно Прошков в качеството си на ръководител на инженерната комисия и още Николай Стойнев – на комисията по стопанска система и Стефан Марков – на бюджетната комисия.

Както Mediapool към този момент писа, създаване на нови мощности за произвеждане на ток и инсталиране на нови котли, които да се осъществят в границите на 3 години. Една от главните цели в него е доста увеличение на производството на електрическа енергия за увеличение на приходите на сдружението. Анализът подчертава и върху неприятното техническо положение на сдружението, което е над 70 години, а гаранционните периоди по него са изтекли преди 40 години.

“Предложеното решение съставлява най-мащабна и цялостна стратегия за възобновяване на „ Топлофикация София “, която обезпечава отопление на над 1 млн. столичани. Това е една от предпочитаните ни задания, по които търсим както международна експертиза, по този начин и политически консенсус. С помощта на интернационалните специалисти съм убеден, че ще доведем до сполучлив свършек този дълъг и нелек развой. Разчитаме на виновното и градивно отношение и на сътрудниците от другите партии в общинския съвет “, разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР