Столичният наркобос Стефан Бонев - Сако започна работа като чистач

...
Столичният наркобос Стефан Бонев - Сако започна работа като чистач
Коментари Харесай

Наркобосът Сако брои 5 бона, за да стане чистач в затвора

Столичният наркобос Стефан Бонев - Сако стартира работа като чистач в пандиза в Казичене, с цел да понижи престоя си зад решетките, издават съкилийници на смуглия мафиот. В началото на декември, той е бил назначен за отговорник по чистотата в един от корпусите на пандиза в Казичене, откакто молбата му да се труди зад решетките, била утвърдена от началника на пандиза.

 

Сако и бандата му започва през 2013 година и се проточи цели 10 години. Накрая съдиите от Върховния съд понижиха с две години присъдата му от 6 година, постановена от към този момент разформирования Апелативен профилиран съд. До ниската му присъда се стигна, откакто Сако призна виновност и подписа съглашение с държавното обвиняване, което беше утвърдено от правосъдните управляващи. На процедура Сако ще излезе от пандиза в края на 2025 година, защото е лежал 6 месеца в ареста, а новата му работа като чистач зад решетките ще му спести още към 1 година в тъмницата. Три работни дни зад решетките понижават с 1 ден престоя в пандиза.

 

Почти всички участници от наркобандата на Сако към този момент са на независимост, откакто са изтърпели наложените им присъди от по 1 година затвор. Освободени са Александър Кукурин, Андрей Начев, Сокол Димитров, Теодор Велков и Анатолий Янакиев, а единственият член на незаконната група, който към момента е зад решетките е сдобилият се с прозвището „ касапин №1 на мафията “ силовак Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора.

Той изтърпява 4-годишна присъда, а против него се водят и други каузи за незаконна активност, Преди време Тишо Боксьора опита да облекчи ситуацията си, трансформирайки се в очевидец против Златомир Иванов – Златко Баретата, само че най-после се отхвърли от показанията си и разгласи, че от прокуратурата са го принудили да лъжесвидетелства, напомнят хроникьори на родния ъндърграунд.

 

Името на Стефан Бонев нашумя още през 2009 година, когато разстреляният месеци по-късно радиоводещ Боби Цанков описа, че Сако го е заплашил с ликвидиране, в случай че не спре с разкритията си за подземния свят. Тогава смуглият мафиот бе арестуван за малко, само че след това го освободиха.

 

В началото на 2010 година Сако беше задържан в шумна акция против босовете на групировката СИК братя Маргини, чиито обвинявания бяха свалени по-късно, за разлика от тези на Сако. Впоследствие Стефан Бонев бе пуснат от ареста, с цел да бъде закопчан още веднъж през 2012 година в интервенция „ Чук “. Тогава от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи оповестиха, че бандата на Сако е направлявала продажбата на опиати в столичните квартали „ Дружба “ и „ Младост “ и че организацията е разполагала с ударна бригада биячи, ръководена от Милен Дарвански – Катерицата. Главорезите на Сако принуждавали със закани и побои самостоятелни дилъри да купуват дрога от неговата организация. В последна сметка двете каузи против Стефан Бонев бяха слети и предходната пролет той се снабди с присъда от 4 година затвор.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Стефан Бонев – Сако Александър Кукурин Андрей Начев Сокол Димитров Теодор Велков Анатолий Янакиев Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора Боби Цанков Милен Дарвански – Катерицата
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР