Столичният Левски представи днес част от новите имена в Управителния

...
Столичният Левски представи днес част от новите имена в Управителния
Коментари Харесай

Левски представи новия Управителен съвет на клуба |

Столичният Левски показа през днешния ден част от новите имена в Управителния съвет на клуба. Очаквано в него влиза представител на спонсора Palms Bet.

На срещата с медиите участваха новият изпълнителен шеф на клуба Ивайло Ивков, Даниел Боримиров, който ще е ръководител на УС на клуба и ще има разнородни функционалности, в това число дипломат на клуба, връзка с последователите и в поддръжка на спортно-техническия щаб и Радослав Разпопов, който идва от екипа на Palms Bet и ще дава отговор за комерсиалната част, в това число работа по привличане на спонсори и рекламодатели.

" С господин Борисов, генералният ни спонсор, обсъждахме нашироко вижданията ни за усправлението на Левски. Стигнахме до единомислещо решение, че този Управителен съвет ще би трябвало да бъде от хора, който 24 часа, 7 дни в седмицата мислят и работят единствено и само за клуба. Това не е цялостният състав на УС. Надяваме се до месец и половина той да бъде допълнен ", стартира мажоритарният притежател Наско Сираков.

“Аз съм отдаден на „ синята ” идея 1998, когато записах може би едно от първите акционерни сдружения, според условията на закона. Оттогава съм имал опцията да работя с 8 президенти и 4 изпълнителни шефове, имало е доста перипети, познавам кухнята на клуба, само че имам вяра, че всеки един от тези хора, че в най комплицираните обстановки за клуба съм бил на среща. Бил съм индивида зад сцената, който е трябвало да взима тежки решения.

Повечето левскари ме познават. Искам единствено да кажа, че имам 18 годишен опит като съдия в Апелативното тяло на УЕФА. Този опит ми даде доста познания и неповторима опция да следя развиването на трендовете в европейски футбол, само че и с изключение на всичко други и контакти, които и сега ръководят международния футбол. Говоря за работни контакти ”, показа новият изпълнителен шеф Ивайло Ивков.

" Благодаря на " Левски " за поканата да бъда привързан към това огромно семейство. Ресорите, за които аз ще давам отговор, ще бъдат в помощ на спортно-техническия щаб. Когато има потребност от мен, постоянно ще съм на разположение на Мъри Стоилов. Ние сме екип и ще работм дружно. Ще практикувам мониторинг върху ДЮШ и ще бъда дипломат на клуба в България и целия свят. Не на последно място, ще бъда връзката на клуба с последователите. В понеделник ще се срещнем с почитателите, които стоят отпред на избраните фракции.

Ще обсъдим всички проблеми, сред които и санкциите, които получаваме. Надявам се да бъда свестен вярно и феновене да премислят държанието си. Ако не имах вяра, че мога да съм потребен на " Левски ", нямаше да бъда в този момент пред вас. Желанието на всички е да сплотим почитателите и да ги приобщим към бъдещите ни проекти и мероприятия ", съобщи от своя страна Даниел Боримиров.

" Радвам се за опцията да работя с всички тези хора в клуба. В " Левски " пристигам от страна на Palms bet и ще се занимавам с комерсиалната част. Преди съм се занимавал с създаването на игралната част на компанията. Предстои ни доста работа, с която да притеглим нови сътрудници и работодатели на клуба. " Левски " е един от най-разпознаваемите марки в България. Първото е да създадем първокласен екип. Все още нямаме готови приключени спонсорски контракти. Таргетираме всеки, който желае да се разпространява чрез бранд като Левски, всичко останало е работа ", показа и Радослав Разпопов по време на днешната конференция на клуба.

Кои са членовете на новия състав на Управителния съвет на „ ПФК Левски “:

Даниел Боримиров

Председател на УС на „ ПФК Левски “
Даниел Боримиров е някогашен футболист на „ Левски “, някогашен състезателен шеф и някогашен шеф на ДЮШ на клуба.
Роден на 15 януари 1970 година във Видин, стартира кариерата си в „ Бдин “ през 1987 година. През 1990 година е притеглен в „ Левски “ и до 1995 година вкарва 52 гола. През лятото на 1995 година минава в немския „ Мюнхен 1860 “. Там играе 8 сезона и половина и записва 231 мача в Бундеслигата.
През пролетта на 2004 година се завръща в „ Левски “. През 2005 година печели наградата „ Футболист на футболистите “. Помага на тима да доближи 1/4 край за Купата на УЕФА и да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. В паметния осминафинал против „ Удинезе " за Купата на УЕфА през 2006 година вкарва извънредно значимия изравнителен гол и оказва помощ за успеха с 2:1, с който италианския тим е отстранен, а „ Левски " за пети път в историята си доближи до четвъртфинал в евротурнирите. Приключва богатата си кариера след края на сезон 2007/08 година.
Петкратен първенец на България (1993, 1994, 1995, 2006 и 2007 година), петкратен притежател на Купата на България (1991, 1992, 1994, 2005 и 2007 година) и повторен притежател на Суперкупата на България (2005 и 2007 година). С екипа на „ Левски “ записва общо 297 мача с 86 гола. След края на кариерата си става състезателен шеф на „ Левски " и печели като подобен шампионската купа през 2009 година.
За националния тим на България дебютира на 18 февруари 1993 година изигравайки 70 мача с 5 маркирани гола. Участник е на 2 Световни шампионати (1994 - 4 мача/1 гол, 1998 - 3/0) и 2 Европейски шампионати (1996 - 3/0 и 2004 - 1/0). Бронзов медалист от Съединени американски щати 1994 година. Последният си мач за България изиграва през 2005 година.
В отговорностите му са включени помощ при спортно-техническата активност, дипломат на клуба в Европа и у нас, показване на „ ПФК Левски “ пред медиите и в общественото пространство и връзки с последователите.

Ивайло Ивков

Изпълнителен шеф и член на УС на „ ПФК Левски “
Ивайло Ивков е магистър по право и от 1992 година е юрист към Софийска Адвокатска Колегия. Консултант и процесуален представител е в региона на гражданското право /облигационно право, комерсиално право, вещно право/, водил е каузи пред всички съдилища и особени правораздавателни органи в Република България, в това число пред Върховния Административен съд, Върховния Касационен съд и Арбитражния съд към Българската Търговско-промишлена палата.
Специализира и в региона на Международното частно право – Спортно право и развой в региона на футбола. Пледирал е пред всички  интернационалните правораздавателни органи в региона на спортното право. Представлявал е български и задгранични клубове, спортисти и треньори пред Контролно-дисциплинарната комисия на УЕФА, Апелативната комисия на УЕФА, Камарата за разрешаване на разногласия на ФИФА, Комисия за статута и прехвърлянето на играча на ФИФА и Арбитражния съд по спорта със седалище в Лозана, Швейцария.
От 2001 до 2019 година е съдия в Апелативната комисия на УЕФА - висшия правораздавателен орган  за определяне на нарушавания и налагане на санкции в региона на европейския футбол със седалище в Нион, Швейцария.
Ивайло Ивков е член на Централната изборна комисия от месец април 2014 година до 10.05.2021г., като през този интервал взима интензивно присъединяване в организацията по провеждането на всички типове избори, както и на локални и национални референдуми. Притежава спомагателна подготовка след сполучливо приключено образование в Лондон, Англия, където придобива професионален документ за стратегическа изборна промяна, публикуван от International Centre for Parliamentary Studies. Завършва сполучливо и образование по електорален мениджмънт в Инчон, Южна Корея, проведено от  Асоциацията на международните изборни органи.
Участва като наблюдаващ в изборите за президент в Република Словения в интервала 20.10.2017 година – 23.10.2017 година и в изборите за конгрес и сенат в Съединени американски щати в интервала 02.11.2018 година - 08.11.2018 година

Радослав Разпопов

Търговски шеф и член на УС на „ ПФК Левски “
Радослав Разпопов има над 15-годишен управнически опит в игралната и развлекателна промишлености. Неговата експертиза включва бизнес обмисляне, ръководство на личен състав, реклама и маркетинг. Основен приоритет в досегашната му активност е привличане на нови клиенти, отваряне на търговски обекти, договаряне на съдружия, а главно обвързване е основаването и осъществяването на проект за възстановяване на комерсиалните резултати.
Последната заемана от него служба е Мениджър бизнес развиване в СиТи Гейминг АД, където той ползва необятната си комерсиална просвета, изобретателни решения и високо равнище на разпоредителност. Той спомага интензивно за увеличение пазарния дял на компанията в кратковременен и дълготраен проект, развивайки и изпълнявайки тактики за максимизиране на резултатите и генериране на доходи от продажби.
В отговорностите му са включени създаване на концепции и търговски принадлежности, както и идентифициране на нови благоприятни условия за увеличение на продажбите и на клиентите, съпроводено от основаване на дълготрайни връзки.
Задавайки вярната посока с точната тактика и обмисляне, Радослав Разпопов реализира забележителни резултати досега. Той ще приложи опита и познанията си и в актуалната си роля като Търговски шеф на „ ПФК Левски “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР