Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви пред Дарик радио, че трябва

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви пред Дарик радио, че трябва
Коментари Харесай

След срутването на таван на подлез Фандъкова поиска районните кметове да носят отговорност

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи пред " Дарик радио ", че би трябвало да има механизъм, по който да се търси отговорност на районните кметове в София. Повод за коментара ѝ стана случаят от през вчерашния ден, при който няма потърпевши, само че окаченият таван в подлеза пред Спортната палата се срути.

Подлезът се намира на територията на регион " Средец ", за който дава отговор Мария Ачкова от " Демократи за мощна България ". Той е ремонтиран през 2017 година от Едноличен търговец " Ремо-Николай Тошев ". Район " Средец " е упълномощил замяна на осветителната апаратура, на захранващите кабели към павилионите в подлеза и слагане на нов окачен таван. Поръчката е била за 117 хиляди лв..

" Госпожа Ачкова много постоянно подлага на критика ръководството на София, само че видя, че не всичко зависи от кмета. Докато мен ме управляват 61 общиснки съветници, районният кмет е оставен на обществен надзор. Трябва да има механизъм, по който да носи отговорност ", съобщи Фандъкова, като посочи, че е " партиен шеф на районните кметове от ГЕРБ ", до момента в който другите са безусловно независими. Тя сподели още, че при започване на есента би трябвало да се разгласи решението дали ще се кандидатира за нов мандат за кмет на София.

По думите на Фандъкова столицата се нуждае от " един сериозен вложител в областта на производството ". Тя не отговори в прав телст дали засяга информацията, че " Фолксваген " оглеждат терен към София, на който да изградят цех.

" Теренът на Кремиковци е задоволително огромен за всеки подобаващ вложител ", добави Фандъкова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР