Столичният кмет Йорданка Фандъкова все още не е сигурна дали

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова все още не е сигурна дали
Коментари Харесай

Съдбата на къщата на Яворов остава неясна

Столичният кмет Йорданка Фандъкова към момента не е сигурна дали общината ще взе участие в новия търг за придобиване на къщата на Пейо Яворов.

Това стана ясно от нейно изказване по тематиката, ден откакто заместник-кметът по просвета Тодор Чобанов съобщи за Дарик, че този път общината ще взе участие в наддаването за къщата. Фандъкова удостовери желанието на локалната власт да трансформира парцела от частна в обществена благосъстоятелност, само че не е несъмнено, дали това ще се случи по време на този търг.
„ Търсим разновидности - дали ще бъде на този търг, или на идващ. Видяхте, че нашата тактика е сполучлива, тъй като значителен беше натискът да участваме още на първия търг. Знаете, че аз желаех да се обясни собствеността и да бъде несъмнено потвърдена, с цел да нямаме проблеми, само че въпросът е и финансов. От 1.6 млн. при първия търг в този момент цената слезе на 1.2 млн. Така че ще преценим доста деликатно тактиката. Да можем да придобием тази знакова постройка и в това време това да не става за сметка на по-висока цена ", уточни Фандъкова.

Столичният кмет изясни, че към момента желаят да проучат въпроса.

„ Разбира се, заместник-кметът по просвета има задачата да следи деликатно. Напълно споделям неговото предпочитание непременно да придобием тази знакова за културата на града ни постройка, само че сигурно би трябвало да сме деликатни ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР