Столичният кмет Васил Терзиев поиска от СДВР да осигури реда

...
Столичният кмет Васил Терзиев поиска от СДВР да осигури реда
Коментари Харесай

СДВР призова за мирен протест, кметът иска мерки

Столичният кмет Васил Терзиев изиска от Столична дирекция на вътрешните работи да обезпечи реда в столицата по време на футболната среща сред България и Унгария.

В тази връзка Терзиев е провел диалог през днешния ден с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи - основен комисар Любомир Коларов.

" Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих желал в София да се организират футболни срещи, на стадионите да има аудитория и в това време да бъдат обезпечени сигурността и реда в нашия град ", изясни столичният кмет. Според него митингите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното равнище и има потребност от смяна.

От Столичната дирекция на вътрешните работи увериха, че ще обезпечат постове за надзор и контролиране на придвижването в региона към Националния стадион " Васил Левски ". Столичният инспекторат, взаимно с уредника на ще извърши инспекция за положението на обекта и зоната към стадиона преди и след провеждането на спортното събитие.

На взаимна конференция с БФС и " Национална спортна база ЕАД " от Столична дирекция на вътрешните работи обясниха, че не познават хората, които провеждат митинга. Не могат и да преценяват каква ще е броя на участниците. Относно позволени събития - до този миг няма. Разрешителните и съгласувателни писма се издават от Столичната община. Организатор е представител на столичен клуб.

" Познат е по физиономия. Направили сме среща с него. След 16:30 часа ще има повече изясненост ", обясниха от Столична дирекция на вътрешните работи.

От полицията се надяват участниците в спонтанния митинг да се съберат на улица " Гурко ", да проведат законния си митинг, само че да не опорочат футболната среща.

На конференцията бе разяснено по какъв начин ще бъде проведена защитата на дуела сред България и Унгария. Срещата е на следващия ден от 19.00 часа на стадион " Васил " Левски " при закрити врата.
 Депутатите в комисия ще питат Борислав Михайлов за какво затваря националния стадион
Депутатите в комисия ще питат Борислав Михайлов за какво затваря националния стадион

Димитър Илиев: Абсурдно е БФС да затваря националния стадион

Във връзка с провеждането на футболната намира се вкарва и смяна в организацията на придвижване към Националния стадион.

От 8.00 часа до 22.00 часа на 16 ноември се не разрешават престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион " Васил Левски ", както и на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " сред бул. " Драган Цанков " и ул. Ген Гурко " от страната на Националния стадион, на ул. " Ген Гурко сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и ул. " Любен Каравелов ".

От 13.00 часа на 16.11.2023 година до привършване на футболната среща, единствено при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства, като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз, по бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " (в сектора сред бул. " Драган Цанков " и пл. " Орлов мост " ), по ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Васил Левски ", по бул. " Драган Цанков " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Пейо К. Яворов ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР