Столичният Капитан Кук открива сезона със звездна изненада за почитателите

...
Столичният Капитан Кук открива сезона със звездна изненада за почитателите
Коментари Харесай

2 звезди Мишлен `изгряват` в Капитан Кук |

Столичният " Капитан Кук " открива сезона със звездна изненада за феновете на високата кухня.

В продължение на 6 дни началник Цезар Карлос ще подготвя по 10 разнообразни ястия за гостите на ресторанта. Нито едно от тях няма да е авансово известно, нито ще се повтаря, а ще зависи напълно от вдъхновението на темпераментния венецуелец с 20 години процедура зад тила си в най-престижните заведения за хранене на Испания и Европа, измежду които с изключение на Bon Amb, почетен с цели две звезди на Мишлен, се подреждат и други “институции на положителния усет ” като ресторант Rodat и La Perla de Xabia във Валенсия.

" За мен най-голямото ентусиазъм са продуктите. Цветът и текстурата на месото на прясна дива риба ме карат да се усещам като художник, застанал пред платно. Майсторството стартира още от разрязването, минава през избора на метод на подготвяне и подобаващите подправки, тъй че да по едно и също време да се резервира и укрепи усета и аромата на този естествен шедьовър. Това е същинско прекарване, с което стартирам рано заран и адреналинът е толкоз висок, че дълго откакто приключа работа още мисля за всяка порция "  - споделя началник Карлос.



Той се подготвя за своя гастрол на българската кулинарна сцена от една седмица, с цел да се настрои към локалната просвета, обичаи и усет.

" Изключително значимо за моят жанр на работа е да опозная вида на хората, които ще опитат моите ястия. Искам да знам допустимо най-вече за техните усети, желания и метода, по който са възпитали небцата си. Затова от една седмица следя от близко по какъв начин работи началник Слави Бучков, приказваме си доста за клиентите на “Капитан Кук ”, какво поръчват, по какъв начин обичат да им се подготвя храната, какви са навиците им и от това, което виждам, знам, че ме чака огромно предизвикателство, тъй като те са привикнали на извънредно високо качество на продуктите и приготвянето им. А и като цяло вие,българите, сте с изострени сетива, тъй като кухнята ви е забавна, богата и пикантна, имате едни от най-хубавите пресни зеленчуци, които съм срещал. И освен това - най-малко тук, в Капитан Кук - и рибата, и морските деликатеси, и телешкото месо са на високо европейско равнище и това дава доста благоприятни условия. Надявам се, да развеселявам клиентите на ресторанта с разнообразни тълкования, които да отговорят на високите им упования "  - продължава началник Цезар.



За началник Слави Бучков, който от години дава отговор за превръщането на " Капитан Кук " в един от най-хубавите български заведения за хранене с традиция в приготвянето на пресни риби и телешко месо, срещата с началник Карлос е сбъдната професионална фантазия, двамата приказват на един и същи кулинарен език и по едно и също време с това има доста нови неща, които той може да внесе като процедура от звездния началник.



С гостуването на началник Цезар Карлос, " Капитан Кук " слага началото на поредност от звездни гостувания, които да обогатят кулинарното преживяване в ресторанта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР