Столичният инспекторат състави, за първи път, два акта на ученици,

...
Столичният инспекторат състави, за първи път, два акта на ученици,
Коментари Харесай

Столичният инспекторат глоби дванадесетокласници, драскали по стена

Столичният инспекторат сформира, за първи път, два акта на възпитаници, драскали по стена на постройка, която се намира в непосредствена непосредственост до 91 Немска езикова гимназия „ Проф. К. Гълъбов ”. Това сподели за БГНЕС Иво Пенев, който е шеф на бранша, занимаващ се с контрола на рекламната активност в града.

Заловените са възпитаници от 12 клас на гимназията, които решили по този метод да отбележат дипломирането си, изобразявайки кутия с цигари. Нарушителите към този момент са пълнолетни и ще понесат отговорност за действието си.

„ До съставянето на актовете се стига, откакто учениците са били хванати на място от патрул на 4 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи до момента в който рисуват. Установяването на такива вандалски прояви е извънредно мъчно, тъй като рядко органите съумяват да заловят нарушителите сега, в който рисуват. За подобен вид нарушавания, плануваните в Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване на чистотата на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура наказания за физически лица са от 50 до 500 лева ”, изясни Пенев и добави, че нарушителите към този момент са заличили надрасканото като са пребоядисали цялата стена, с вярата да им се размине санкцията.

Той разясни, че от началото на годината Столичен инспекторат организира акция против вандалските прояви на изобразяване и писане по учебни заведения и детски градини. За последните месеци са заличени драсканиците от фасадите на 9-та Френска гимназия, 133 СУ „ А.С.Пушкин ”, СМГ „ П.Хилендарски ”, 6 ОУ „ Граф Игнатиев ”, 126 ОУ „ П.Ю. Тодоров ” и 142 ОУ „ В.Ханчев ”. Кампанията на Инспектората продължава.

Този случай идва, откакто през вчерашния ден нашенка беше хваната да изписва името си на Колизеума в Рим. Нея я заплашва санкция до 20 000 евро. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР