Столичният градски транспорт е в протестна и стачна готовност. Причината

...
Столичният градски транспорт е в протестна и стачна готовност. Причината
Коментари Харесай

Столичният градски транспорт обяви стачна готовност

Столичният градски превоз е в протестна и протестна подготвеност. Причината за готвените митинги е искане за 30% нарастване на заплатите, сподели пред БНР ръководителят на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ Александър Шопов. Обсъждане на нарастване на заплатите обаче не може да стартира, до момента в който не се стигне до приемане на бюджета на Столичната община, а за задачата пък трябва да бъде определен ръководител на Столичния общински съвет.

  " Но хората не могат да чакат политиците да се схванат. Самите те би трябвало да са виновни към жителите на София и на останалите общини и естествено, да задвижат процеса, с цел да не блокират тези дейности, които биха помогнали бюджетът да бъде признат по-бърдо. На 1 март най-късно би трябвало да има нарастване на заплатите. Хората чакат своите нараствания и напрежението в сдруженията пораства ", разяснява Шопов.

Междувременно транспортните федерации на КНСБ и на КТ " Подкрепа " изпратиха писмо до кмета на София Васил Терзиев, в което упорстват да бъде призован Съветът за обществено съдействие по превоза. В него би трябвало да вземат участие и управленията на четирите общински сдружения - Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Център за градска подвижност и метрополитена. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР