Столичният градски транспорт е дейност със социална насоченост и държавата

...
Столичният градски транспорт е дейност със социална насоченост и държавата
Коментари Харесай

София иска 178 млн. лв. държавни компенсации за градския транспорт


Столичният градски превоз е активност със обществена устременост и страната би трябвало да помогне, в противоположен случай публичният превоз би трябвало да бъде сведен. Това сподели зам.-председателят на Комисията по превоз и пътна сигурност в Столичния общински съвет Зафир Зарков.

Днес от общината обявиха, че търсят разговор и поддръжка от страната поради ниските доходи от публичен превоз. На конференция на " Московска " 33 бе обявено, че транспортните синдикати не изключват да се стигне и до митинги, в случай че няма разговор.

Финансовият напън е доста огромен и не зависи нито от жителите, нито от работещите в градския превоз, нито от институциите, разяснява Зарков, представен от Българска национална телевизия.

Общинският консултант заяви, че претенциите са държавните обезщетения за градския превоз на София за 2022 година да са в размер на 178 млн. лева, с цел да не се стига до ограничения като разреждане на линии. " Вървим към пета вълна, не е ясно по кое време ще завърши пандемията, а не сме получавали помощ от страната до момента ", съобщи той.

Градският превоз е със обществена устременост, изясни ръководителят на транспортната комисия Карлос Контрера и добави, че желаят разговор с отрасловите министерства. Той изиска страната да усили своя дял при изравнителните дотации. /БГНЕС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР