Столичният бул. Витоша заема 51-во място от 57 в класацията

...
Столичният бул. Витоша заема 51-во място от 57 в класацията
Коментари Харесай

Столичният бул. Витоша изостава в класацията на най-скъпите улици в Европа

Столичният бул. " Витоша " заема 51-во място от 57 в класацията за най-скъпи търговски улици в Европа, сочат данни от обичайното изследване Main Streets across the World на консултантската компания " Къшман енд Уейкфийлд " (Cushman & Wakefield), оповестиха от българското посланичество на компанията. През 2022 година столичният бул. е бил на 47-о място.

Годината се характеризира с продължаващо възобновяване на наемните равнища в сегмента след пандемичния спад, като главната комерсиална улица в българската столица регистрира лек растеж от 4 на 100 на годишна база.

Така междинният месечен наем все още е 54 евро/кв.м, спрямо равнищата от 56 евро/кв.м през 2019 година И тази година бул. " Витоша " резервира постоянна позиция, макар отчетливия тренд на смяна в профила на наемателите.

" Лекият растеж е натурален резултат от икономическите промени през годината, само че вървим към постигане на пиковите стойности на наемните равнища на комерсиалните площи в София от 2019 година ", разяснява Явор Костов, ръководещ сътрудник в " Къшман енд Уейкфийлд Фортън ".

" Като основна за столицата локация бул. " Витоша " продължава да се развива и да притегля нови наематели. Интересът продължава да е главно от страна на заведения за хранене и заведения - наклонност, която следим от няколко години насам.

По редица аргументи стилните марки и другите търговци се насочват основно към моловете и ритейл парковете ", добави Георги Муховски, зам.-мениджър " Търговски площи " в " Къшман енд Уейкфийлд Фортън ".

Инфлацията, въпреки и намаляваща, лекото повишаване на лихвените равнища и забавянето на икономическия напредък в международен мащаб са главните фактори, които се явяват провокации и в бранша на търговията на  дребно, изключително за стилните марки, показват от компанията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР