Столичните общински съветници ще събират пари, за да платят глобата

...
Столичните общински съветници ще събират пари, за да платят глобата
Коментари Харесай

Съветници събират пари да платят глоба на арх. Здравков, защото спира грандомански небостъргач

Столичните общински съветници ще събират пари, с цел да платят санкцията от 13 000 лева, наложени от Върховен административен съд на основния проектант на София Здравко Здравков.
Припомняме, че повода за санкцията е градинка на ъгъла на бул. " България " и бул. " Петко Тодоров " в столичния кв. " Стрелбище ". Става въпрос за опита на строителната компания НИКМИ, в която съдружници са Милчо Благоев и Николай Козанов , да постоят 43-44-етажна постройка. Това капиталово желание провокира няколко бурни митинга на жителите на квартал " Стрелбище ", а НИКМИ отговори, като загради парцела, където желае да строи и унищожи минаваща през него улица-изход от квартала, потвърждавайки, че тя е противозаконна, тъй като липсва в кадастъра.
Инициативата на съветниците е стартирана от ръководителя на СОС Елен Герджиков . Според него с отхвърли си да извърши правосъдното решение основният проектант е изпълнявал решението на СОС, с което се приключва производството по одобрение на Подробен устройствен план за парцела, който по Общ устройствен план е предназначен за озеленяване. " Аз персонално като общински консултант и цялата Политическа група 5 заставаме зад основния проектант Здравко Здравков. Още повече, че това е решение на СОС против решението на съда, което ние считаме, че е непозволено. Категорично се причисляваме, дори бих призовал цялото общество да се включи в тази морална борба ", съобщи общинският консултант и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР