Столичните общински съветници ще събират пари, за да платят 13

...
Столичните общински съветници ще събират пари, за да платят 13
Коментари Харесай

Общинари събират пари за главния архитект на София

Столичните общински съветници ще събират пари, с цел да платят 13 хиляди лева санкция, наложена на основния проектант на София Здравко Здравков. Той бе глобен от Върховния административен съд, тъй като не позволи на НИКМИ да издигне 44 етажна постройка на бул. “България” и бул. “Петко Тодоров”. Събирането на парите е по самодейност ГЕРБ и бе обявена от ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Той се аргументира с това, че с отхвърли си да извърши правосъдното решение арх. Здравков извършва решение на СОС. С него се приключва производството по одобрение на обстоен организационен проект за парцела, който по общ организационен проект е предназначен за озеленяване.

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера съобщи пред „ Труд “ че ще се включи.
„ Аз персонално като общински консултант и цялата „ Политическа група 5 “ заставаме зад основния проектант Здравко Здравков. Още повече, че това е решение на Столичния общински съвет против решението на съда, което ние считаме, че не е правомерно. Така че изрично се причисляваме, дори бих призовал цялото общество да се включи в тази морална борба “, сподели пред „ Труд “ общинският консултант от „ Политическа група 5 “ Симеон Славчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР