Столичните директори на училища бяха обучавани днес как да се

...
Столичните директори на училища бяха обучавани днес как да се
Коментари Харесай

Родителите масово предпочитали дистанционно обучение

 Столичните шефове на учебни заведения бяха обучавани през днешния ден по какъв начин да се оправят с COVID-19, когато стартира новата образователна година. Главният здравен контрольор им изясни, че първите случаи се чакат в края на септември.

Просветният министър пък сподели, че в някои учебни заведения подготовката ще продължи и след началото на новата образователна година - да вземем за пример в 240 към момента няма топла вода. Директорите от своя страна сложиха казуса, че прекалено много родители желаят децата им да учат от у дома.

Трудна образователна година чака възпитаници, учители и родители, в това никой не се съмнява. В последните дни всички учебни заведения трескаво създават своите ограничения за сигурност. Най-важното предписание ще бъде класовете да не взаимодействат между тях. Препоръките от здравните управляващи пък са да се проветрява и да се носят маски в общите пространства.

Училищата към този момент набелязаха своите ограничения, сподели просветният министър Красимир Вълчев.

" Примерно това да се обезпечи наложително топла вода, имам информация, че броят на учебните заведения, в които няма топла вода е намалял, бяха 330 в този момент е близо 240. Всички ограничения са подчинени на това, децата от другите класове да взаимодействат колкото се може по-малко между тях ", сподели министърът на шефовете.

" Средата не е безвредна за моето дете. На моето дете му липсват приятелите, само че той знае, че е по-добрата форма и я избира. Имам родител, татко, който е пенсионер и брачен партньор - хипертоник. Директорите споделиха обаче, че образованието на тези деца няма да е задоволително качествено и е мъчно за образуване ", съобщи Биляна Георгиева, родител.

" Това е сериозен проблем сега, постъпват много заявки от 1 до 12 клас, не е допустимо за една институция да обезпечи подобен вид образование в случай че е дневна форма на образование. Не е допустимо във всеки един час по всички предмети да се реализира този развой ", призна пред Българска национална телевизия Нели Костова, шеф на 32-ро СУ. 

Училищата към този момент качват своите графици - да вземем за пример първо на 15-ти септември ще дойдат децата от начален стадий, след това ще бъде тържеството на открито единствено за 1,5 и 8 клас, а по-късно ще дойдат и по-големите възпитаници. Всички без 1, 5 и 8 клас ще са в стаите, с цел да няма скупчване на възпитаници.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР