Столични полицаи задържаха две жени за разпространение и притежание на

...
Столични полицаи задържаха две жени за разпространение и притежание на
Коментари Харесай

Хванаха 2 наркодилърки в София

Столични служители на реда задържаха две дами за разпространяване и владеене на опиати. На 14 юли, към 20.15 часа, в хода на спецоперация по противопоставяне на наркоразпространението на ул. " Три уши " чиновници на Трето районно управление (на МВР) задържали в миг на покупко-продажба на опиати 44-годишна дилърка и неин клиент. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Двамата били отведени в Трето районно управление (на МВР) с полицейска мярка до 24 часа. При последвалите процесуално- следствени дейности в границите на формираното досъдебно произвеждане на адреса на продавачката служителите на реда намерили и иззели 32 полиетиленови сгъвки, съдържащи разнообразни прахообразни субстанции. Резултатът от направената експертна информация посочил, че конфискуваните субстанции са амфетамин с тегло 2.98 г и хероин с тегло 0.26 година След отчет на събраните материали в Софийска градска прокуратура 44- годишната жена е привлечена като обвинена за закононарушение по член 354 а от Наказателен кодекс и й е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ". Клиентът е разпитан в качеството на очевидец и освободен.

Няколко дни по- късно, на 17 юли, в ж.к. " Дружба 2 " чиновници от Осмо районно управление (на МВР) спрели за инспекция лек автомобил " Опел ", ръководен от 19-годишна. С нея пътувал и 22- годишен мъж, двамата престъпно проявени за закононарушения свързани с опиати. При осъществените персонални обиски и претърсвания на автомобила и жилището на момичето служителите на реда намерили и иззели 4 пакетчета, съдържащи растителна маса, голям брой самозалепващи се пликчета и пластмасова ампула, съдържаща бяло прахообразно вещество и 3 полиетиленови пликчета с бучки бяло прахообразно вещество.

От назначената експертна информация станало ясно, че конфискуваните субстанции са 1.28 г коноп, 5.36 г амфетамин и 0.91 г кокаин. След отчет на събраните материали по формираното досъдебно произвеждане в Софийска районна прокуратура двамата арестувани са привлечени като обвинени за закононарушение по член 354 а от Наказателен кодекс. Наложени са им ограничения за неотклонение " парична гаранция " в размер на 500 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР