Столичната таксиметрова компания ОКей Супертранс е пуснала две жалби до

...
Столичната таксиметрова компания ОКей Супертранс е пуснала две жалби до
Коментари Харесай

"ОКей Супертранс" се оплака на комисията за конкуренция от фирми имитатори

Столичната таксиметрова компания " ОКей Супертранс " е пуснала две тъжби до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), в които се оплаква от компании имитатори. Исковете са за нелоялна конкуренция и са против " О.К. Супертайм " и " О.К. Суперстарс ".

От " Окей Супертранс " постоянно се оплакват от компании, които се пробват да ги имитират. Най-често това става с имена, звучащи близки до нейното. Освен това нелоялната конкуренция употребява стикери, които наподобяват тези на компанията.

В края на април 2016 година Комисия за защита на конкуренцията санкции " Семеен кодекс Стил Транс " ЕООД с 50 хиляди лева за това, че стикерите на нейните таксита наподобяват прекалено много логата точно на " ОКей Супертранс " АД.

През май 2015 година таксиметровата компания подаде тъжба в Комисия за защита на конкуренцията и за активността на Uber в България. По това искане две години по-късно регулаторът отсъди, че компанията за споделено пътешестване нарушава конкуренцията на пазара, което докара до прекъсване на активността на компанията в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР