Столичната РЗИ е разпоредила детската градина, превърнала се в огнище

...
Столичната РЗИ е разпоредила детската градина, превърнала се в огнище
Коментари Харесай

СРЗИ затваря до второ нареждане детската градина, превърнала се в огнище на менингит

Столичната РЗИ е разпоредила детската градина, трансформирала се в огнище на менингит, да бъде затворена до второ разпореждане. Това оповестяват от СРЗИ. От информацията излиза наяве, че носителите на бактерията към този момент са 23-ма.
Още по темата
След приемането на първичните данни и оценка на риска, е връчено Предписание за осъществяване на незабавни хигиенични и противоепидемични ограничения и е издадена Заповед от СРЗИ за затваряне на Детската градина, считано от 01.12.2021 година и за прекъсване на активността до второ разпореждане, означават от Здравната ревизия.

От изследваните в НЦЗПБ контактни деца, техните братя и сестри и личния състав от групата, носителство на менингокок в носоглътката е открито при 23 лица. Към момента на проучването те са без здравословни недоволства и клинична симптоматика, само че им е назначена терапия с антибиотик.

Били са подхванати съответните противоепидемични ограничения - дейности по пробонабиране и проучване на контактните деца, техните братя и сестри и личния състав на детското заведение, оповестяват още от Инспекцията.

Проведени са диалози с общопрактикуващия доктор, лекуващия доктор, националния съветник по инфекциозни заболявания и е събрана цялостната допустима документи - епикризи, проучвания и Протокола с предварителната патологоанатомична макроскопска диагноза. Извършено е епидемиологично изследване и е разпоредена стерилизация на ДГ №37 " Вълшебство ".

Към момента се чакат резултатите от пробонабиранията на всички деца и личния състав на детското заведение, както и окончателната хистология и патоанатомична диагноза на умрялото дете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР