Столичната полиция задържа четирима каналджии, организирали престъпна схема за трафик

...
Столичната полиция задържа четирима каналджии, организирали престъпна схема за трафик
Коментари Харесай

16 нелегални мигранти са задържани край столичен парк, хванаха и каналджиите им

Столичната полиция задържа четирима каналджии, организирали незаконна скица за трафик на незаконни мигранти. Край парк „ Гео Милев “ в едноименния квартал на София са арестувани и 16 непознати жители, оповестиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Спецоперацията е осъществена през вчерашния ден след добита информация. В рамките на подхванатите от чиновници на Първо районно управление (на МВР) дейности, наоколо до парк „ Гео Милев “, открили 16 непознати жители на възраст сред 17-30 години, самоопределили се като афганистанци.

`При последвалите оперативни дейности в региона, криминалистите открили и къщата, в която непознатите жители са обитавали. На място е хванат 20-годишен, чийто опит да избяга бил осуетен, а в хода на акцията били арестувани още двама български жители - на 25 и 28 години.

Според първичните данни ролята на тримата участници в незаконната скица била логистична -  срещу уговорена парична сума обезпечаване на пространства за престояване и храна на мигрантите.

Малко по-късно е задържан и непознат жител, който по информация досега е провел трафика на чужденците сред Турция, София и Сърбия. Мъжът е 21-годишен, излежал е присъда за същия тип закононарушения.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по Наказателен кодекс, работата по което продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР