Столичната община започна проверка законни ли са постройките върху терасата

...
Столичната община започна проверка законни ли са постройките върху терасата
Коментари Харесай

Шефът на КПКОНПИ осигури достъп до терасата си за проверка


Столичната община стартира инспекция законни ли са постройките върху терасата на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Днес от регион „ Слатина” оповестиха за bTV, че Георгиев е обезпечил достъп до терасата и е съдействал на общината.

Проверката ще отнеме 2 седмици.

Преди дни от общината оповестиха, че разполагали с информация още от 2012 година, че на терасата покрив е имало постройки без нужните документи.

Предишният притежател на парцела обаче не допускал инспекторите до терена, а досието с инспекцията отлежавала с години. Ако се откри нелегално строителство, то би трябвало да бъде съборено от притежателя в период сред 1 и 3 месеца. Собственикът може да апелира решението за унищожаване пред съда.

Може и да накара продавача да му върне част от парите, в случай че при продажбата е платил и за постройките на терасата, а те се окажат противозаконни.

Има и малки врати в закона, които да спасят към този момент издигнатото, в случай че то е възможно съгласно архитектурните условия. Ако се стигне до разновидността избавяне посредством легализиране на постройките, Пламен Георгиев ще би трябвало да има и единодушието на всеки един от съседите си.

Пред bTV човек от кооперацията беше безапелационен, че за постройките горе съседите не са давали позволение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР