Столичната община строи в момента осем нови сгради за детски

...
Столичната община строи в момента осем нови сгради за детски
Коментари Харесай

Строят 8 нови детски градини в София, 5 от тях готови до края на годината


Столичната община строи сега осем нови здания за детски градини. Пет от тях ще могат да одобряват деца до края на тази година, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира строителството на детска градина за 150 деца в кв. "Кръстова вада - изток " в регион "Лозенец ". Градината ще приема деца през идната пролет.
До края на годината ще отворят порти нови градини в "Дружба ", "Павлово ", "Княжево ", "Нови Искър " и "Студентски ". Останалите три детски градини ще одобряват деца през идната година, сподели кметът Фандъкова.
Тя заяви, че следва строителството на още девет нови здания за детски градини по едно и също време с новите здания за учебни заведения, които се строят. Инвестициите в образованието са основен фактор за развиването на стопанската система на града и за това всички ние да живеем по-добре, уточни столичният кмет.
По думите й задача на Столичната община е да построи оптимално доста детски градини и ясли, тъй че да има места за всички деца в София. Това съгласно Фандъкова не е елементарно на процедура, тъй като има доста региони, в които не са останали терени за строителство на детски градини.
Тя даде като образец обстановката в кв. "Кръстова вада - изток ", който сега е строителна площадка. Съдебната борба за терена на детската градина, която сега се строи, по думите на кмета, е траяла 7-8 години. Успяхме да защитим терена като общински, да проектираме и да стартираме строителството на градина за шест групи (четири култивиран и две яслени). Близо 3 млн.лв. е вложила общината в детската градина с оборудването.
Кметът заяви още, че по-голямата част от ремонтите в учебните заведения и детските градини ще приключат до 15 септември. В десетина от тях ще продължат и след тази дата, само че кметът има уверението на шефовете и районните кметове, че ремонтите няма да пречат на образователния развой.
Очаквам на 16 септември образователната година да бъде открита във всички общински учебни заведения в София, даже и там, където не престават строителните действия, сподели кметът Фандъкова. Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР