Столичната община ще получи 15 млн. лева от държавния бюджет

...
Столичната община ще получи 15 млн. лева от държавния бюджет
Коментари Харесай

Правителството ще отпусне 15 млн. лв. на София за строежа на метрото

Столичната община ще получи 15 млн. лв. от държавния бюджет за градежа на трети лъч на метрото. Това заяви през днешния ден министър председателят Бойко Борисов при започване на съвещанието на Министерски съвет, представен от Българска телеграфна агенция. Третата линия на метрото се строи от 2016 година, като се чака да бъде приключена доникъде на 2019 година Тя ще има 12 нови станции, като ще свързва кварталите " Левски " и " Горна баня ". Трасето е с дължина от 16 километра.

Проектът ще коства към 500 млн. евро, от които като 341 млн. евро са средства от еврофондове. В началото на юни Европейската комисия отпусна на България 86.6 млн. евро за линията, което беше последният транш.

Министър-председателят е обяснил на министрите, че градежът на метрото извънредно комплициран за осъществяване, като по-сложни са единствено градежите на нуклеарни централи. Борисов обаче похвалил проектантите и инженерите, които съгласно него се справяли чудесно.

В началото на съвещанието Борисов е съобщил на министрите, че държавното управление още през днешния ден ще отпусне и 2,3 млн. лв. за ремонт на Софийската духовна семинария " Св. Йоан Рилски ". Средствата за ремонта ще бъдат отпуснати, тъй като Борисов е установил, че откакто през годините са били направени доста поправки на църкви и манастири из страната, изискванията на мястото, където се образоват фрагментите, са извънредно неприятни. На съвещанието е участвал и ректорът на Семинарията - Отец Пахомий, който предал на министрите благословията на патриарх Неофит.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР