Столичната община ще купи 10 използвани в чешката столица Прага

...
Столичната община ще купи 10 използвани в чешката столица Прага
Коментари Харесай

Още 10 използвани трамвая ще купи Столичната община

Столичната община ще купи 10 употребявани в чешката столица Прага трамваи за сумата от близо 400 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Това се вижда от оповестена от общинското сдружение " Столичен електротранспорт " социална поръчка.

Според обявлението общинското сдружение ще се контракти директно с предприятието за градски превоз на Прага. Трамваите, които София ще получи от чешкият град - " Татра " Т6А5, са създавани сред 1991 и 1998 година В София те ще се употребяват от трамвайното хранилище " Искър ". От там потеглят трамваите по линии 20 и 22, които са едни от последните, които не са нископодови в СОфия.

Всяка от мотрисите ще коства по 40 хиляди лв. без Данък добавена стойност, само че с включени транспортни разноски. Миналата година Столичната община купи от Прага 20 броя от същия модел трамваи, като цената още веднъж беше съвсем същата.



През април в София дойдоха дванадесет 27-годишни трамвая от Базел, като до края на годината ще дойдат още 16. Мотрисите, известни в швейцарския град като " краставички ", ще се движат по линиите 6, 8 и 12. Проектът е на стойност 5.5 млн. лева, от които швейцарската страна заплаща 4.6 млн. лева

Доставката на чешките трамваи е част от капиталовата стратегия на " Столичен електротранспорт " за интервала 2017-2020 година Тя планува подмяната на 63 остарели трамвая и 41 тролейбуса, които сега се движат по линии в София, с нови, както и пазаруването на 30 електробуса. В момента тече процедура по желание на компания, която да достави 13 нови трамая на Столичната община. Поръчката е с планирана стойност 26 млн. лв., като до финалния стадий са позволени " Шкода " и " Песа ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР