Столичната община обяви търг на стойност почти 100 млн. лв.

...
Столичната община обяви търг на стойност почти 100 млн. лв.
Коментари Харесай

Столичната община обяви търг на стойност почти 100 млн. лв. за трамваи

Столичната община разгласи търг на стойност съвсем 100 млн. лева за трамваи и 18 нови машини скоро ще возят пасажерите по линиите 20 и 22 в столицата, оповестиха от локалния парламент в столицата. Новите мотриси ще бъдат с всички улеснения за пасажерите - климатик, невисок под, тихо напредване и комфортни салони.

Заместник-кметът по превоз Илиян Павлов означи, че в скоро време следва да бъдат закупени още нови трамваи, тролейбуси и рейсове.

" Голямата задача за този мандат е и обновяването на пътната инфраструктура. Следващата седмица стартира разширението на ул. Опълченска, която ще бъде разширена до 6 ленти, а работим и по други значими артерии - булевардите Кн. Мария Луиза и Джеймс Баучер. Там с изключение на пътната, изцяло ще бъде ремонтирана и инфраструктурата за трамваите. Транспортът и лесното напредване на всички участници в придвижването са главен приоритет и във всеки наш план ще видите, че мислим за всички софиянци. Доволен съм, че за четири месеца направихме няколко огромни крачки напред ", посочи Павлов.

От своя страна Андрей Зографски - заместник-председател на транспортната комисия на Столична община, се ангажира с още нови планове и програмата за строителство на етажни паркинги в кварталите, с което доста ще се облекчи паркирането и ще се усъвършенства градската среда.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР