Столичната община не е събрала над 415 хиляди лева от

...
Столичната община не е събрала над 415 хиляди лева от
Коментари Харесай

Нито стотинка в бюджета на СО от наем за ледената пързалка в центъра на София

Столичната община не е събрала над 415 хиляди лв. от наем за разполагане на най-голямата у нас ледена пързалка в центъра на София през предходната зима. Таксата се дължи при осъществяване на събития на терени, които са обществена общинска благосъстоятелност, като за спортни и културни прояви се прави отстъпка от 70 %. За трите зимни месеца обаче в бюджета на общината не е постъпила нито стотинка от сдружението „ АСТ-Сервиз “, което е построило оборудването. Това научи Българското национално радио, откакто изпрати въпроси по Закона за достъп до социална информация. Репортерът Елена Бейкова мина през дело в Софийския административен съд, който се произнесе в интерес на даването на информация. Как Столичната община изяснява това „ опрощаване “ на такса за наем и какъв брой пари от налозите на софиянци са изхарчени за откриването на ледената атракция в Княжеската градина? 

3500 квадратни метра ледено поле с две пързалки и алеи от лед в Княжеската градина. Най-голямата ледена атракция, правена досега както в София, по този начин и в България. Това е част от представянето на ледения парк на особено направения за това уебсайт. Рекламират се опциите за посещаване на разположения наоколо зимен базар с вкусни вурстчета и греяно вино. Вижда се, че с изключение на като пързалка, леденият парк може да се употребява за образования, демонстрации, шоу стратегии, тиймбилдинги, персонални и фирмени празненства, взаимни стратегии с общината за битка със затлъстяването.  

Посочено е също, че леденият парк се провежда със съдействието на Столичната община и на фондация „ София - европейска столица на спорта “. Целта - да се обезпечи достъп на хората до качествени спортни действия през зимата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР