Столичната община и нидерландската неправителствена организация Овидефарм ще работят съвместно

...
Столичната община и нидерландската неправителствена организация Овидефарм ще работят съвместно
Коментари Харесай

Нидерландска организация ще осиновява кучета от приюти в София

Столичната община и нидерландската неправителствена организация " Овидефарм " ще работят взаимно за решаването на казуса с безстопанствените кучета, заяви Столичният общински съвет (СОС).

При най-малко 20 броя утвърдени за осиновяване кучета, те ще бъдат превозени до обект на организация в Нидерландия, откъдето ще бъдат съобщи на новите си притежатели. Разходите по превоза на животните ще бъдат поделяни сред двете страни – Столичната община и нидерландската неправителствена организация. По този метод от ден на ден кучета, настанени в приютите на общината, ще намират бързо нови домове.

Столичната община има сполучливи партньорски връзки и с немската неправителствена организация за отбрана на животните Сдружение " Щройнерхилфе Булгариен ".

Според съглашение от 2019 година със сдружението, безстопанствени кучета от общинските приюти се дават за безплатно осиновяване в Германия. До момента е открит дом на общо 221 безстопанствени кучета от софийските приюти.

Общината развива сполучливо партньорство и с Фондация " Четири лапи ", която взе участие в осведомителни акции и спомага за намирането на нов дом на бездомни кучета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР