Столичната община гласува рекордните 2,6 млрд. лева бюджет, с широка

...
Столичната община гласува рекордните 2,6 млрд. лева бюджет, с широка
Коментари Харесай

Хекимян за план-сметката: Може да бъде определен като „бюджет на липсите“

Столичната община гласоподава рекордните 2,6 милиарда лв. бюджет, с необятна поддръжка от 45 общински съветници от групите на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС.

„ Ние продължаваме да имаме рецензии към бюджета, препоръчан от Васил Терзиев, и ще продължим да ги имаме през цялата година. Това е по този начин, тъй като той би могъл да бъде избран като „ бюджет на неналичията ”, съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, предава Нова. И добави: „ Няма по какъв начин да дръпнем ръчната спирачка на София. Работата за жителите би трябвало да продължи ”, написа.

Според него огромна част от предложенията на кмета няма да бъдат осъществени. „ Заради управническата отпадналост на екипа, който в този момент ръководи Столичната община ”, акцентира той.

„ В бюджета липсват едни 380 млн. лева, които трябваше да бъдат събрани в допълнение – несъбрани вземания на общината. Няма ги разпределени. Тази план-сметка, която се приема през днешния ден, е ¼ от работата на Васил Терзиев за идващия интервал. Той в идващите четири години има да направи четири бюджета. Единият от тях към този момент е изработен, а той в 95% преповтаря финансовата стратегия, заложена от Йорданка Фандъкова ”, изрично съобщи Хекимян.

„ Всичко, което е била заложено от предходния управнически екип ще продължи да се извършва. Няма нито една нова детска градина. Този екип не е пристигнал с нито един нов план ”, сподели общинският консултант.

По думите му са утвърдени 20 млн. лева за реализирането на планове, свързани с детски градини, карти за градския превоз, деца в неравностойно състояние и такива със здравословни проблеми.

Антон Хекимян заяви, че групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет ще остане съпротива на ръководството.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР