Столичната община е загубила делото в Административния съд - София

...
Столичната община е загубила делото в Административния съд - София
Коментари Харесай

Столична община одрусана с 1 765 000 лв., след като загуби дело за обществена поръчка

Столичната община е изгубила делото в Административния съд - София град, с което обжалваше санкцията от 1,765 млн. лева, наложена от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
Съдът е приел, че наказването е за позволени нарушавания от общината при осъществяване на социална поръчка за ремонт на 26 учебни заведения и детски градини, заяви " Офнюз ". Процедурата е от 2018 година, а заданието изисква наред с ремонта на постройките да бъде нараснала енергийната им успеваемост. Проверки на Министерство на регионалното развитие са открили, че при осъществяването на поръчката са позволени нередности при подбора на фирмите-кандидати и в методиката за класиране.

След изборите следва да излезе правосъдно решение по наложената финансова промяна върху ремонта на Зона 2 - улиците в региона към ул. " Граф Игнатиев ". По този контракт с компания " Джи Пи груп " общината бе глобена със 787 722 лева непризнати разноски, като претекстът още веднъж е голословно заложени ограничаващи
условия за осъществяване на поръчката и субективна методика за оценка на офертите. Това дело бе отсрочено от юни за 10 октомври.

Общината чака решение и за други 900 000 лева финансова промяна, наложена за ремонта на Зона 4 - региона към храм-паметника " Св. Александър Невски ".

Министерство на регионалното развитие е наложило по 5 % финансови корекции върху още два контракта на Столичната община по Оперативна програма " Региони в напредък ": за възобновяване на Западен парк - представителна част, и по контракта за реорганизация на релсов път от бул. " К. Стоилов " до трамвайно ухо " Орландовци ". Договорът за Западен парк е на стойност 7 710 764 лева с " Галчев Инженеринг ". Ремонтът на релсите се извършва от " БГ Нова " за 6 798 565 лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР