Столичната община е осъдена да плати 16 000 лева на

...
Столичната община е осъдена да плати 16 000 лева на
Коментари Харесай

Столична община е осъдена да плати 16 000 лв. за счупен крак от пропаднали плочки


Столичната община е наказана да заплати 16 000 лв. на жена, която се е спънала и е счупила крайници си в пропаднали плочки на тротоар в идеалния център на София.

Пострадалата е поискала 50 000 лв. за вредите, които е претърпяла, само че арбитър Десислава Зисова от Софийски градски съд (СГС) е решила, че справедливото обезщетение би било 20 000 лв..

Според съда обаче то също би трябвало да бъде редуцирано, тъй като в тази ситуация е открито и съпричиняване, защото дамата не е гледала къде върви, излиза наяве от решението на съда, заяви " Лекс ".

Инцидентът е станал през лятото на 2018 година Пострадалата се разхождала в региона на президентството. Докато вървяла по тротоара на ъгъла на улиците " Леге " и " Съборна ", кракът ѝ попаднал в разрушен сектор, като се спънала в строшен бетон и стърчащи арматурни железа. Изпитала мощна болежка, пробвала да се лекува в домашни условия, само че след 5 дни отишла на доктор и се оказало, че глезенът ѝ е строшен.

На дамата била сложена шина. През първите две, три седмици е изпитвала мощни болки. Пълното ѝ възобновяване лишило към два месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР