Столичната община е готова с окончателните мерки срещу мръсния въздух

...
Столичната община е готова с окончателните мерки срещу мръсния въздух
Коментари Харесай

Без коли в центъра на София, когато въздухът е мръсен

Столичната община е подготвена с окончателните ограничения против мръсния въздух в София.

Ще паркираме по булеварди, без зони за заплатен престой, с цел да хванем градския превоз.

На последното си съвещание Комисията по околната среда в Столична община одобри дълго обсъжданите краткосрочни ограничения против мръсния въздух.

Общината дефинитивно се отхвърля от противоречивата мярка да затваря улици или напряко цяла София за коли с четни или нечетни номера в дните с висока централизация на фини прахови частици, само че пък внесе ново предложение – да се позволява паркирането в дясната лента на по-големите булеварди. Това ще се прави с концепцията водачите да оставят колите там и да се трансферират на близкия градски превоз.

„ Идеята на тези ограничения е, стъпковидно,  според от това какво замърсяване чакаме да има или установяваме, че има, да се вкарват редица от ограничения, които да допринесат за подобряването на качеството на въздуха ”, сподели заместник-кметът по превоза Евгени Кусев пред Нова тв.

По думите му тези ограничения ще се вкарват най-често за няколко дни в годината, изключително през зимните месеци, когато има по-голяма централизация на фини прахови частици във въздуха.

Идеята е колите да не навлизат в центъра на града и жителите да употребяват публичния превоз като главно средство за напредване.

 „ Няма по какъв начин да се спрат всички коли ”, добави той. „ Става въпрос за управление на паркоместата ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР