Столичната община е готова да осигури места за настаняване над

...
Столичната община е готова да осигури места за настаняване над
Коментари Харесай

Фандъкова: Столичната община ще осигури 206 места за настаняване на бежанци от Украйна

Столичната община е подготвена да обезпечи места за настаняване над над 200 жители на Украйна, които напущат страната си поради военните дейности. Тази заран кметът на София Йорданка Фандъкова осведоми Министерство на външните работи, че София ще може да обезпечи помощ на украинците и българите, живеещи в Украйна.

Тя добави, че от Столичната община са в подготвеност да провеждат и превоз от украинско-румънската граница до България. Общината разполага с 6 оборудвани автомобила с готови водачи от дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ".

София дава 105 места за настаняване на територията на Столична община и 101 на база на общинско сдружение в гр. Приморско. Сред местата за настаняване 18 са на територията на центрове за даване на обществени услуги, с отлични условия за майки с деца, в това число и с опция за обезпечаване на психическа помощ. В болничното заведение за долекуване в регион " Панчарево " могат да бъдат настанени възрастни хора, които се нуждаят и от медицински грижи.

" Екипите на Столичната община имат опит в реакцията при разнообразни спешни обстановки, при които е нужна бърза организация за оказване на помощ на жители ", напомни столичният кмет.

" В тази извънредно тежка обстановка в Украйна, София има подготвеност да окаже логистична и филантропична помощ на жителите на Украйна, както и на българските управляващи в организацията на филантропичните дейности ", заяви още Йорданка Фандъкова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР