Столичната МБАЛ Св. Иван Рилски отмени разпространения по-рано днес призив

...
Столичната МБАЛ Св. Иван Рилски отмени разпространения по-рано днес призив
Коментари Харесай

МБАЛ Св. Иван Рилски: оттегли апела за помощ - директорът не знаел, а от МЗ осигурили всичко нужно

Столичната МБАЛ " Св. Иван Рилски " анулира публикувания по-рано през днешния ден апел за помощ за материални средства в битката срещшу ковид след увеличението на легловата база за инфектирани. Това излиза наяве от второ известие от болничното заведение, изпратено към час след първото.

 Болница Виж още

" Министерството на здравеопазването ни е осигурило всичко належащо за приемане и лекуване на тези пациенти ", пишат от болничното заведение.

От известието им излиза наяве, че подадената по-рано информация не е съгласувана с изпълнителния шеф, който е с коронавирус зараза и е в карантина.

Причината да се стигне до грешката се основава на нормалната процедура, тогава, когато се чака натоварване на болничното заведение с спомагателни пациенти, да се търси помощ от донори. Според известието на " Св. Иван Рилски " оповестената по-рано банкова сметка е от пролетта и няма връзка с нараствания брой на инфектираните заболели с ковид.

Здравното заведение още при започване на пандемията от ковид моли за подкрепяне и защитни средства, откакто бе конкретизирано, че средства от Министерство на здравеопазването за тази цел не се отпускат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР