Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема допълнителни мерки за

...
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема допълнителни мерки за
Коментари Харесай

Столичната полиция на крак по празниците

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) подхваща спомагателни ограничения за сигурност по празниците.

До Коледните и Новогодишните празници остават броени дни. Улиците и магазините в страната са оживени, хората еуфорично се приготвят за идващите празници. Това обаче е и един от интервалите в годината, в който джебчиите са по-активни.

 Потребителски комитет предизвестява: Внимавайте с бързите коледни заеми
Потребителски комитет предизвестява: Внимавайте с бързите коледни заеми

Искат специфичен закон да контролира активността на колекторските компании

От Столична дирекция на вътрешните работи твърдят, че с изключение на засилените ограничения, органи на реда към този момент са разговаряли със притежатели на огромни търговски вериги и обекти в столицата. Със притежателите са извършени срещи, на които те са били инструктирани по какъв начин да реагират при дадена обстановка.

Полицаите са провели и срещи с уредниците на събития, при които се чакат огромни скупчвания на хора. На тези места столичната полиция възнамерява да бъдат изпращани в допълнение полицейски екипи и оперативни служащи, които да дават отговор както за сигурността на жителите, по този начин и за техните портфейли и движимости.

Началникът на отдел " Охранителна полиция " на Столична дирекция на вътрешните работи комисар Борислав Муеров изясни пред bTV, че са подхванати ограничения за сигурността и спокойствието на жителите на всички места, на които се чакат огромни скупчвания от хора. По думите му стана ясно още, че по отношение на идните празници ще бъдат издадени и план-разстановки до отдел " Пътна полиция " и " Охранителна полиция " за огромния пътникопоток, който се чака от 22 декември .
Тези дейности ще продължат до приключването на Новогодишните празници.

 Кои са почивните дни по празниците и по какъв начин се заплаща трудът, положен на тях?
Кои са почивните дни по празниците и по какъв начин се заплаща трудът, положен на тях?

Трудът, положен на формален празник, се заплаща с най-малко 100% нарастване

Очаква се предприемането на спомагателни ограничения за сигурност около новогодишния концерт на площад " Ал. Батенберг ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР