Столичната АГ болница Шейново ще плати 70 хиляди лева на

...
Столичната АГ болница Шейново ще плати 70 хиляди лева на
Коментари Харесай

Шейново ще плати 70 хил. лв. на родителите на едно от разменените бебета

Столичната АГ болница " Шейново " ще заплати 70 хиляди лв. на едно от фамилиите на разменените преди две години бебета - това планува план на извънсъдебно съглашение сред двете страни, заяви БНР.

Инициативата за съглашението е на потърпевшото семейство, а единодушие за сключването му би трябвало да бъде гласувано от Столичния общински съвет в четвъртък.

До плана на извънсъдебно съглашение се стигна месец, откакто Софийският градски съд осъди болничното заведение да заплати обезщетение от 70 хиляди лв. на една от майките при предявени искове за общо 300 хиляди лв. от страна на нейното семейство. Тогава съдът почете отчасти желае на дамата за претърпени премеждия от раздялата с бебето ѝ.

Според проекторешението на Столичния общински съвет от Шейново ще платят обезщетение за неимуществени вреди, като болничното заведение се отхвърля от искания, свързани с исковете на другата страна.

Пострадалото семейство би трябвало да подаде молба, че се отхвърля от исковете си по правосъдното дело, в период от 3 дни откакто бъде позволено сключването на извънсъдебното съглашение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР