Столична програма Социални иновации“ започва от януари 2019 г. Това

...
Столична програма Социални иновации“ започва от януари 2019 г. Това
Коментари Харесай

Фандъкова: Столична програма „Социални иновации“ започва от 2019 г.

" Столична стратегия „ Социални нововъведения “ стартира от януари 2019 година " Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на провелата се конференция „ Партньорство за смяна ” в наличието на комисар Мария Габриел и министър Бисер Петков.

Кметът Фандъкова показа обществената политика на Столична община. През 2017 година Столична община подписа Споразумение за съдействие с 26 работещи на територията неправителствени организации, подпомагащи активността в обществената сфера.

От началото на януари ще започва процедура за подаване на оферти за кандидатстване по Столична програма  „ Социални нововъведения “. По нея се дава финансиране на краткосрачни планове за обществени нововъведения. Средствата за финансиране на Програмата са обезпечени напълно от общинския бюджет.

Като значими сътрудници в осъществяване на обществената политика общината притегля и работи с специалисти и отдава ръководството на обществени услуги на външен снабдител. През 2010 година на територията на Столична община съществуваха 13 обществени услуги в общността. Сега от съществуващите към сегашния миг – 86 обществени услуги за деца и пълнолетни лица. Социалните услуги са: Центрове за работа с деца на улицата; Наблюдавано жилище, Дневни центрове и Центрове за настаняване на деца и/или младежи с увреждания и други

Столичната община поддържа общественото предприемачество по няколко посоки, които се развиват на база и подбудени от спецификата на тази сфера. Приоритетите, в които се развива съответна активност, са:

- Предоставяне на база и безвъзмездни образования посредством общинска Софийска лаборатория за иновации;

- Отворени са благоприятни условия за финансиране на планове на цивилен организации (Програма „ Европа ” и " Програма за обществени нововъведения " ). Още при започване на 2015 година Столична община посредством стратегия „ Европа “ поддържа финансово плана „ Менторска стратегия за обществени бизнесмени в София “ (на Фондация за градски планове и изследвания).

- Насърчаване на цивилен изобретателни решения посредством образуване в партньорство с университети, бизнес и национални институции на хекатони като по-късно оказва помощ за реализация на концепциите на наградените тимове.

- Анализ на опита и присъединяване в интернационалните планове за възстановяване резултата и въздействието от общественото предприемачество.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР