Столична община създава организация за превенция срещу коронавируса. Кризисен щаб

...
Столична община създава организация за превенция срещу коронавируса. Кризисен щаб
Коментари Харесай

Столична община следи дезинфекцията на градския транспорт, детските градини и обществените места

Столична община основава организация за предварителна защита против ковид. Кризисен щаб управлява дезинфекцията на градския превоз, детските градини и публичните места.

„ Има спешен щаб, основан под управлението на кмета на Столичната община - госпожа Фандъкова. Проведохме съвещание на щаба. Две са насоките. Едната е да се следи епидемиологичната конюнктура в града и общината и втората - засилен санитарно-хигиенен надзор “, сподели за Българска национална телевизия заместител - кметът на София Дончо Барбалов.

„ В градския превоз ограниченията, които са предложени на компаниите, са при разчистване на транспортните средства да се употребяват дезинфекциращи материали. Особено в метрото всяка вечер се почистват с такива материали и станциите, и метро влаковете за обезпечаване на безвредна среда “, уточни той.

Барбалов сподели, че тази седмица водачите на градския превоз ще бъдат снабдени с дезинфекциращи гелове.

Засилен е и контролът в детските градини, детските ясли. От през днешния ден започваме да доставяме сестрите в учебните лекарски кабинети с дезинфекцираши материали, маски и отдалечени термометри, продължи той.

Другите ограничения са свързани с общинските лечебни заведения. /tribune.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР