Столична община ограничава използването на пиротехника. Това заяви председателят на

...
Столична община ограничава използването на пиротехника. Това заяви председателят на
Коментари Харесай

Пиратки и фойерверки в София - само на Нова година или след разрешение от кмета

Столична община лимитира потреблението на пиротехника. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев .

По думите му зад концепцията са застанали от ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, " Демократична България " и „ " Патриоти за София ". Целта на рестриктивните мерки е да се вкарат ограничавания за потреблението на фойерверки, бомбички, пиратки и други сходни. Според измененията те ще могат да се употребяват единствено на Нова година до 2 часа или след авансово подадена поръчка в Столична община. Разрешенията ще се разгласяват на страниците на районните кметства.

Желаещите да употребяват пиротехнически средства на свое фамилно или фирмено празненство би трябвало да подадат поръчка за това 10 дни преди събитието.
Иво Божков: Да се забранят фойерверките, които от години стресират хората
За съществено ограничение на фоейрверките, които от дълги години стресират жители, деца и домашни любомци, се разгласи общинският съветни...

Няма да се не разрешават артикули от най-безопасната категория – вид бенгалски огън или декорация за торта.

За осъществяването на бъдещата разпоредба ще наблюдават както от Столичния инспекторат, по този начин и от Министерство на вътрешните работи. Глобите за извършители ще бъдат от 500 до 2000 лв. за физически лица, а за компании – сред 3000 и 10 000 лв. .

Георгиев посочи, че повода за измененията са хиляди сигнали и недоволства от поданици в другите квартали за неконтролируеми гърмежи в междублоковите пространства когато и да е на денонощието.

Промените в Наредбата най-вероятно ще влязат в действие в края на януари след публично разискване.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР