Столична община обявява нови 450 места за прием в двете

...
Столична община обявява нови 450 места за прием в двете
Коментари Харесай

Обявиха нови 450 места за прием в столични детски градини

Столична община афишира нови 450 места за банкет в двете детски градини, които са въвели в употреба през декември. Това са новите детски градини в „ Манастирски ливади – изток “ за 8 групи и в „ Люлин “ за 10 групи.

Между 3 и 13 януари родителите ще могат да приготвят кандидатурите на децата си в системата, след което ще бъде класирането. Общо 11 са новите здания на детски градини, които са въведени в употреба през 2022 година

В още 4 здания приключиха строителните действия и следва стартирането им – това са детски градини във „ Витоша “ и „ Подуяне “ и две независими ясли. Продължава строителството на 19 нови здания на детски градини, а още 14 са в развой на планиране. Надявам се, че през идната година всички районни кметове, ще работят интензивно, с цел да приключим обектите, които сме почнали, декларира кметът на София Йорданка Фандъкова.

С покачването на цените на строителните материали, започнаха настояванията от строителните компании за индексация на цените, което докара до закъснение на осъществяването в някои региони. През предходната седмица общинския съвет одобри предлагането ни за индексация на договорите за строителство с до 15% от цената на СМР-дейностите. Това ограничаване дава отговор както на лимита на средства, с които разполагаме, по този начин и на разпоредбите, които вкараха ръководещите органи по оперативните стратегии на Европейска комисия, акцентира още Фандъкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР