Столична община обяви обществена поръчка за поддръжка, основен ремонт и

...
Столична община обяви обществена поръчка за поддръжка, основен ремонт и
Коментари Харесай

Подменят осветлението в София

Столична община разгласи социална поръчка за поддръжка, главен ремонт и създаване на улично осветяване на територията на София за период от 2 години с опция за удължение при добра работа с още 2 години. Прогнозната стойност на поръчката за 2 години е общо 36,8 млн. лева за 4-те обособени позиции, оповестяват от общината.

Предвидените средства са разграничени на две действия - първата, за поддръжка на съществуващото улично осветяване и втората, вложения за създаване на ново улично осветяване и главен ремонт.

Средствата за поддръжка са 3,2 млн. лева за 2 години за зона. Средствата за създаване и ново улично осветяване са лимитирани до 6 млн. лева за 2 години на зона. Изграждането на ново улично осветяване се разпорежда от Столична община единствено при съществуване на финансов запас.

В съпоставяне с публичната поръчка извършена преди 7 години средствата за поддръжка са увеличени със 700 хиляди лева за 2 години на зона, което отразява нараствания брой обекти за поддръжка и увеличените разноски. Възможностите за вложения в създаване на ново улично осветяване са увеличени двойно.

Целта на Столична община е да усилва средствата за създаване на ново улично осветяване и главен ремонт, от което доста региони на София имат потребност.

От показаните данни по неоспорим метод се вижда, че изказванието на общинския консултант Борис Бонев за поръчка за 88 млн. лева за 2 години за уличното осветяване, са неистина, направена или от недоумение или съзнателно. В последните седмици това е следващото погрешно изказване, което се популяризира от представител на организацията „ Спаси София “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР