Столична община не е успяла да събере почти 450 милиона

...
Столична община не е успяла да събере почти 450 милиона
Коментари Харесай

450 млн. лв. не е успяла да си събере Столична община към края на 2021 г., според ДБ

Столична община не е съумяла да събере съвсем 450 милиона лв. от от парите, които има да взима за налози и такси към края на 2021 година, твърди общинският консултант от " Демократична България " (ДБ) Бойко Димитров.

Към 31 декември 2021 година Столична община има вземания за 449 672 110.82 лева, като година по-рано те са били с към 50 милиона лв. по-малко. Около 50 милиона лв. са с изтекла отминалост, а вземанията с изтичаща отминалост са за 45 милиона лв. , оповестиха от Демократична България.

" Това се един големи суми, и в случай че някаква част от тях бъде събрана, ще има задоволително средства за поддръжка на тротоари, ремонт и създаване на детски и спортни площадки и на квартални улици ", разяснява Димитров.

Той декларира, че компании дължат на общината 171 милиона лв. за такса битови боклуци, като сумата е повишена с 16 млн. лева единствено за една година.
 Фандъкова чака пари за превоза при актуализацията на бюджета
Фандъкова чака пари за превоза при актуализацията на бюджета

Министерството на превоза ще поддържа настояванията на Столична община

" Проблемът с незадоволителната събираемост е тематика, която повдигам от повече от 4 години. Ще продължа да изисквам информация за тези вземания в границите на сегашния мандат ", прибавя Димитров.

Той показва, че годишно общината събира към 75% от налозите, а към 10% - към 40 милиона лв. всяка година се губят заради изтекла отминалост.

Бойко Димитров счита да предложи ограничения , с цел да не бъдат ощетявани съзнателните данъкоплатци, които съгласно него са над 90% от жителите на София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР