Столична община има възможно най-неефективната система за управление на отпадъци,

...
Столична община има възможно най-неефективната система за управление на отпадъци,
Коментари Харесай

Альоша Даков: Проектът за RDF инсталация има застраховка – правителството е готово на всяка цена да го реализира

" Столична община има допустимо най-неефективната система за ръководство на боклуци ", сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия Альоша Даков, който е заместник- ръководител на Комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори.

„ Това се удостоверява от разбор, финансиран от Европейската капиталова банка, на разноските, които заплащат столичани през такса боклук за събиране, превозване и неутрализиране на един звук битов боклук. Размерът на тези разноски е доста по-висок от това, което заплащат жителите на редица европейски столици “, уточни той.

Даков съобщи, че още преди две години е изразил мощно безпокойствие от разбора „ разноски – изгоди “ по плана за създаване на инсталацията за RDF гориво.

„ Консултантът е коментирал един неоспорим факт - не всички средства, които жителите и бизнесът на София заплащат за такса боклук, се разходват за действия, за които това е допустим- събиране, превозване, ръководство на отпадъците и поддържане на чистотата на публичните площи, сподели той - Това е мощно притеснително. Надявам се този разбор да стане обществено наличен за общинските съветници и за жителите. “

Общинският консултант от Българска социалистическа партия напомни, че този план има една доста забавна застраховка – решение на Министерски съвет от края на 2018 година Според него държавното управление на Република България е готово да похарчи парите на всички данъкоплатци за създаване на тъкмо това оборудване, навръх тази стойност, навръх това място, без значение от мнението на способния орган – Европейската комисия.

„ Това е извънредно чудноват образец за взаимоотношението сред локалната и изпълнителната власт. Независимо дали ще бъде финансиран, ръководеното от премиера Борисов държавно управление на Република България е готово непременно да похарчи средства за осъществяване на този план “, съобщи Альоша Даков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР