Столична община готви ограничаване на използването на пиротехнически средства на

...
Столична община готви ограничаване на използването на пиротехнически средства на
Коментари Харесай

Проектонаредба в София: Фойерверки и пиратки само с разрешение на районен кмет

Столична община готви ограничение на потреблението на пиротехнически средства на територията на София. Това разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев на брифинг пред медии.

По думите му зад концепцията, която е на групата на ГЕРБ-СДС в СОС, са застанали общинските съветници от всички политически сили – Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и „ Патриоти за София “.



Причината за измененията са многочислени сигнали и недоволства от поданици в другите квартали за неконтролируеми гърмежи в междублоковите пространства когато и да е на денонощието, което основава голям стрес, сподели Георгиев.

Какво плануват препоръчаните промени:
Няма да се не разрешават артикули от най-безопасната категория 1 като бенгалски огънИзползването на пиротехнически средства от категория 2 и 3 като „ римски свещи “ и пиратки ще става единствено с позволение на районния кметЖелаещите да употребяват пиротехнически средства на свое фамилно или фирмено празненство би трябвало да подадат поръчка за това 10 дни преди събитиетоЩе се забрани потреблението на пиротехнически средства наоколо до учебни заведения, религиозни храмове, лечебни заведения, обществени домове и междублокови пространства.
За осъществяването на бъдещата разпоредба ще наблюдават както от Столичния инспекторат, по този начин и от Министерство на вътрешните работи. Глобите за извършители ще бъдат от 500 до 2000 лв. за физически лица, а за компании – сред 3000 и 10 000 лв..

Предстои публично разискване на проектонаредбата при започване на януари и гласуването и от СОС във втората половина на месеца, когато и тя ще влезе в действие.

Ограничения за потребление на пиротехнически средства на територията, бомбички и пиратки

При проведените срещи с жители имахме недоволства от гърмежите в междублоковите пространства, които основават дискомфорт
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР