Столична община е разрешила на издателя и главен редактор на

...
Столична община е разрешила на издателя и главен редактор на
Коментари Харесай

Петьо Блъсков ще строи 6-етажна сграда в Дианабад

Столична община е разрешила на издателя и основен редактор на вестник " Труд " Петьо Блъсков да стори 6-етажна жилищна постройка в " Дианабад ". Овен жилища, в нея ще има и офиси, магазин и под земята гараж.

Разрешението е влезнало в действие на 24 септември, въпреки че още през юли теренът се приготвяше за застрояване, заяви " Капитал " във вторник.
Ден по-рано за това, която разгласи, че готви митинг в четвъртък от 18 часа сред ул. " Николай Хайтов " и ул. " Св. Пимен Зографски ", където ще е градежът.

“След скандална заменка общината подари терена до 49-а ДГ " Радост " на П. Блъсков. Въпреки огромния публичен напън, той към този момент има позволение за градеж! Вместо следващия жилищен блок ние желаеме повече зеленина, детски и спортни площадки и задоволително места в детските градини. Нека дружно се преборим със строителната мафия и да осигурим по-добро бъдеще за децата на " Дианабад ", пишат уредниците на митинга.

Сделка, сходна на заменка

За договорката се знае от години като жителите на квартала излизаха на митинги и водиха дело против решението на общината да отстъпи парцела, защото се намира наоколо до 49-а детска градина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР