Столична община е премахнала всички преместваеми обекти в двора на

...
Столична община е премахнала всички преместваеми обекти в двора на
Коментари Харесай

Столична община премахна павилионите с токовия удар

Столична община е премахнала всички преместваеми обекти в двора на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ и пред нея. През февруари токов удар умъртви 16-годишно момче. Докато чакал да пресече на светофара на бул. "Иван Гешов ", той стъпил върху шахта и бил ударен от високото напрежение. Основната версия за нещастието е погрешно зареждане към частен обект и разкрит кабел. Вдигането на павилионите е било осъществено в петък следобяд.

Инцидентът провокира вълна от отвращение поради неналичието на изясненост към законността на павилиона, който се захранвал с оголения кабел подложен върху уличната ограда. Но абсурдът беше сподавен от Столична община, подкрепена от централната власт. Тогава кметът Йорданка Фандъкова и гл. проектант на Столична община Здравко Здравков хвърлиха виновността върху основния проектант на регион "Триадица " (управляван от "Демократична България ") - Иван Шишков, който беше заставен да подаде оставка. Тогавашният началник на ДНСК арх. Иван Несторов по този начин и не разгласи резултатите от траялите инспекции за противозаконния кабел умъртвил младежа. В няколко месеца по-късно служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в профил Несторов и отпред на ДНСК назначи арх. Влади Калинов. На 10 юни ДНСК разгласи, че разполага с писмо от арх. Здравко Здравков, в което е посочено, че в НАГ - Столична община не са открити утвърдени планове и позволения за градеж за осъществени строителни действия и поправки в региона на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, в т. ч. и ремонта на светофарната уредба. Това значи, че план и позволение най-вероятно е нямало и за слагането на шахтата, която обслужва светофарната уредба и която действително имаше ролята на проводник на ток.

Премахването на павилионите едвам в този момент подухва на мисълта, че дейностите на Столична община са вследствие на изнесените от ДНСК данни показващи неналичието на изрядна документи даже и за светофарната уредба. Ако тази информация се удостовери това на процедура значи, че виновността за нелепия случай лишил живота на 16-годишното момче, ще падне напълно върху управата на Столична община.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР