„Столична община е наясно, че 22-те станции не измерват точно

...
„Столична община е наясно, че 22-те станции не измерват точно
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Столична община е наясно, че 22-те станции не измерват точно чистотата на въздуха

„ Столична община е наясно, че 22-те станции не мерят тъкмо чистотата на въздуха, още от времето на някогашния заместник-кмет по екологията Йоана Христова. Това, за което ние от Българска социалистическа партия алармирахме преди 3 седмици, през днешния ден бе доказано от ръководещите по време на съвещанието на Комисията по превоз и пътна сигурност на СОС “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия – София и заместник-председател на транспортната комисия Калоян Паргов.

Той напомни, че на територията на Столична община са ситуирани 22 сензорни станции за ФПЧ10, азотен диоксид, озон, въглеродeн диоксид и серен диоксид. „ Но те не дават отговор на условията за качество на данните според европейското и национално законодателство. Това значи, че няма никакъв смисъл от тяхната работа. А информацията от тях не може да бъде употребена за взимане на съответни управнически решения “, изясни Паргов.

Председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ сложи въпроса дали тези немеродавни данни се употребяват, когато би трябвало да бъде въведен „ зелен билет “ и съзнателно се употребяват занижени данни, с цел да се отсрочва до безконечност въвеждането му.

Той е отправил запитване до кмета Фандъкова за успеваемостта на тези 22 станции - работата им отговоря ли на условията за качество, имали протоколи от тестванията на станциите, според националните и европейските регламенти, както и в случай че не – планува ли се процедура за привеждането им в сходство с тези регламенти.

„ Трябва да стане изцяло ясно кой ще поеме отговорността за влагането на общински средства за закупуването на уреди, които не правят работа, вкарват в подвеждане жителите и служат за опрощение на Столична община да не ползва съответни, на замърсяването на въздуха, ограничения в София “, посочи Калоян Паргов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР