Столична община да получи 10 от 100-те бронетранспортьора от резерва

...
Столична община да получи 10 от 100-те бронетранспортьора от резерва
Коментари Харесай

Контрера иска МВР да дари 10 БТР на Столична община

Столична община да получи 10 от 100-те бронетранспортьора от запаса на Министерство на вътрешните работи, които държавното управление готви да подари на Украйна. Това предложение е внесъл общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Подобни модификации на БТР бяха предоставени в минал интервал на Гражданска отбрана и оборудвани за осъществяване на дейности и ограничения по избавяне при бедствия. Предимствата на сходен тип високопроходима техника за потребностите на службите по спешна помощ са безспорни , безапелационен е Контрера.

Според специалистите наличните машини могат да се оборудват за гасене на пожари, за избавяне на потърпевши и застрашени лица при наводнения, за избавяне на бедстващи лица при снегонавявания и в труднопроходими местности с кръстосан терен.

В предлагането се планува техниката да бъде зачислена за прилагане към Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “, като 5 бр. от машините бъдат осъвременени и оборудвани със системи за гасене на пожари, а другите 5 бр. да бъдат осъвременени и оборудвани за избавяне на потърпевши от бедствия и повреди жители.

Писмото е импортирано до столичния кмет с предложение да бъде отправено публично искане от Столична община към Министерство на вътрешните работи. Оказа се, че вътрешното министерство има в запас към Дирекция „ Жандармерия “ над 100 бронирани машини. За тях се разбра от представители на „ Демократична България “, а по-късно Демократична България, Политическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха и предложение до Народното събрание тази техника да бъде дарена. 

„ Като заместник-председател на непрекъснатата комисия по „ Обществен ред и сигурност “ към Столичен общински съвет смятам, че една сходна доставка на високопроходима техника ще способства за съоръжение на столична спешна работа с нужната техника и ще увеличи опцията за реакция при разнообразни изключителни обстановки. Напомням, че при огромния горски пожар в резервата „ Бистришко бранище “ заради неналичието на проходима техника гасенето беше извънредно затруднено и беше належащо присъединяване на стотици доброволци, които на ръка да качват техниката към подстъпите на резервата. Не сме застраховани от сходни пожари и бедствия, тъй че в общ интерес е и на Столична община, и на страната да има задоволително и работеща високопроходима техника, която да се употребява в сходни обстановки “, безапелационен е общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР