Столичен бизнесмен олекна с над 1 милион лева, след като

...
Столичен бизнесмен олекна с над 1 милион лева, след като
Коментари Харесай

Столичен бизнесмен реши да инвестира в криптовалута и се прости с над милион лева

Столичен предприемач олекна с над 1 милион лв., откакто бил подманен да даде парите като инвестиция в криптовалута. Средствата са превеждани в разнообразни банкови сметки в продължение на 4 месеца. 

Обещанието е било, че инвестицията ще има сериозна облага.

По случая тече следствие в Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП).

Пред БНР началникът на отдел киберпрестъпност в ГДБОП моли към хората да не се доверяват на сходни платформи.

" Да внимават с кого споделят, какви свои персонални данни дават, да не се подмамват от предложения за бързо замогване или утрояване на техните финансови средства. Особен знак е това, че връзката се води в криптирани приложения, които след това е извънредно комплицирано за нас, като правоохранителни органи, да намерим хората, които са си чатили с нашата жертва "

Подобни измами се правят от непознати жители изясняват от ГДБОП. А парите се изпращат на разнообразни места в света.

" Част от нашите следствия, а и по данни на наши интернационалните сътрудници, причинители на сходни капиталови измами са от страни в районите на Близкия изток, или Хонконг, Малайзия, Индонезия и Китай. "

От Министерство на вътрешните работи изясняват и схемата на измамниците.

" Българските жертви са разпращали разнообразни суми, от рода на към 20 хиляди лв., на разнообразни банкови сметки в Лондон, Португалия, Полша, Турция, Хонконг и така нататък, само че най-после техните пари стигат до банкови сметки, следени от финансови мулета и други проведени незаконни групи, които изпират тези финансови средства. Хората, които правят капиталовата машинация са част от една проведена незаконна група, а хората, които изпират парите естествено са в колаборация с първите. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР