Столичанин от Слатина е успял да вземе 24 бързи кредита

...
Столичанин от Слатина е успял да вземе 24 бързи кредита
Коментари Харесай

Рекордьор от София тегли 24 бързи кредита, накрая взе заем и от банка

Столичанин от " Слатина " е съумял да вземе 24 бързи заема и с цел да се оправи с изплащането им се наложило да тегли заем от банка против ипотека на жилището си, разяснява пред " Монитор " кредитният съветник Тихомир Тошев.

По този метод към този момент е усъвършенстван предходният връх по максимален брой незабавни заеми, принадлежал още веднъж на гражданин на столицата.

По думите на специалиста сегашният рекордьор не е човек закъсал за пари, тъй като е вземал заплата от към два и половина бона.

Прибягвал е към е нови заеми, с цел да погасява остарели, само че в един миг даже компаниите за бързи заеми са спрели да му утвърждават настояванията и той най-после се вслушал в съвета на кредитния съветник да ипотекира жилището си, с цел да изплати борчовете.

Според Тошев по-често до бързи заеми прибягват хората с по-ниски приходи.

" Основно те са повече в Северозападна България, в Силистренско и в Родопите. Вземат потребителски заеми и бързи с цел да си допълват дефицита на средства за обезпечаване на естествените разноски. Такива заеми би трябвало да се вземат единствено за значими неща за семейството, за ремонт на дома или ново обзавеждане, нов автомобил, а не с цел да се запълват дупки в бюджета и да харчим повече, в сравнение с изкарваме, което води до дълготрайни проблеми, тъй като ще се прибавят и разноските и за погашение на заема. Бързите заеми носят още по-големи проблеми на семействата ", разяснява консултантът и прибавя, че много-по-склонни да вземат бързи заеми са мъжете.

" Те нормално са по-рисково настроени в посока на задлъжняване, тъй като имат повече самочувствие, че ще могат елементарно да погасяват заема. При тегленето на бързите заеми младите не са толкоз дейни. Най-често вземат бързи заеми мъжете на възраст сред 30 и 40 години ", споделя той.

На въпроса дали хората не са принудени да прибягват до бързи заеми, тъй като, поради ниските им приходи те не могат да бъдат утвърдени от банките за заем, Тошев дава отговор, че множеството получатели на бързи заеми го вършат, тъй като могат да получат заема в доста къс период, да вземем за пример в границите на единствено един час.

" При банките това няма по какъв начин да се случи. Средно един потребителски заем се отпуска в рамките от 2 до 4 дни, само че пък заемите от банка са в пъти по-евтини от бързите ", напомня кредитният съветник.

Според нето за огромна част от българите остава пожелателно спестяването на 20% от месечните доходи, огромна част от хората съумяват да спестят към 10%, а някои, за жалост, изобщо и не съумяват.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР