Столичанин е задържан за измама от служители на Второ районно

...
Столичанин е задържан за измама от служители на Второ районно
Коментари Харесай

Столичанин е задържан за измама

Столичанин е арестуван за машинация от чиновници на Второ районно ръководство в Перник, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.  

Вчера в ръководството е подадена тъжба от 29-годишен перничанин. В същата той декларира, че е излъган със сумата от 10 000 лв.. По данни на пострадалия това се е случило на 12 октомври т.г. в столицата. Мъжът имал потребност от заем за над 100 000 лв., нужен му за насърчаване на бизнес.

Същият се свързал с 27-годишен столичанин, който заречен да му спомага. Изискването преди този момент било да бъдат изтеглени 10 000 лв. на името на пострадалия за реализиране на транзакцията.

По първични данни парите били взети, само че не бил провиснал заем. 

След подадения сигнал органите на реда подхванали оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности. Столичанинът на 27 години е арестуван за до 24 ч. с полицейска заповед и против него е формирано бързо произвеждане. При доказване на виновността му законът планува отнемане от независимост от една до шест години, допълват от ОДМВР. 

Припомняме, че през 2020 г. пернишка фондация бе употребена от измамници в скица за бързи заеми. Обект на измамата били хора, искащи да получат бързи заеми. Мошениците се свързвали с тях и им предложили неблагоприятен заем. След отвод на отсрещната страна, измамниците заплашвали претендентите за заеми, прикрепени с обществени документи от фондацията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР